Під час окупації Херсона підозрюваний співпрацював з окупаційною владою / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Херсонській області заарештували колаборанта, який розселяв російських окупантів і сприяв переходу на розрахунки російськими рублями.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора, за даними слідства, під час окупації Херсона підозрюваний, співпрацюючи з окупаційною владою Російської Федерації, добровільно обійняв посаду так званого "голови Новорайської сільської ради ВЦА Бериславського району Херсонської області".

У прокуратурі зазначають, що так званий "голова" села активно виконував покладені на нього окупаційною владою завдання.

Відео дня

"Погрозами підозрюваний намагався схилити місцеве населення до співпраці, розпоряджався з приводу переходу суб'єктів господарювання села на російську систему реєстрації та оподаткування, а також щодо ведення розрахунків російським рублем", - сказано в повідомленні.

Також він сприяв розселенню військовослужбовців збройних формувань РФ у вимушено покинуті місцевими будинки та квартири.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури мешканця Бериславського району затримано та повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч.5 ст. 111-1 КК України).

Наразі за клопотанням прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Ситуація в Херсонській області:

Українські військові 11 листопада зайшли до Херсона. Увечері того ж дня про деокупацію міста заявив президент України Володимир Зеленський

ВСУ змусили росіян відійти на 15-20 км в глибину на Лівому березі Херсонської області, проте їх артилерія все ще дістає до звільнених населених пунктів.

Російські окупанти намагаються зробити з Правобережжя і Лівобережжя Херсонської області "сіру зону".

Після звільнення Правобережної частини Херсонської області від окупації російські військові продовжують завдавати ударів по населених пунктах. 

15 грудня, російські загарбники вдарили по центру Херсона. Снаряд влучив у пункт медичної допомоги та видачі гуманітарної допомоги.

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань передавати, що з Херсонської області щодоби евакуюється близько 450 жителів. Кількість бажаючих виїхати останнім часом зросла більш ніж вдвічі.

З 16 по 17 грудня окупанти 27 разів обстріляли Херсонську область.

Вас також можуть зацікавити новини: