Антонівський міст зруйнований ЗСУ / Скріншот

Військового експерта Олега Жданова запитали, чи правда, що основне постачання армії Російської Федерації зараз відбувається через Новокаховську ГЕС і чи є у ЗСУ можливість перервати його через це пляшкове горлечко.

На своєму YouTube-каналі він відповів, що така можливість є.

"Так розумію, що ми цього і чекаємо, коли угруповання сформується, а далі ми зачиняємо двері за тими, хто увійшов останнім на правий берег Дніпра. Саме так і буде зроблено", - говорить Жданов.

Також він заявляє, що понтонна переправа вздовж Антонівського мосту буде знищена. Що стосується Каховської ГЕС, то там треба буде знищити міст через шлюз.

"Якщо ми знищуємо цей міст, то ми практично закриваємо можливість російським військам проводити постачання цього угруповання військ. Те, що вони почнуть перевозити там вплав через Дніпро, це ми можемо контролювати за допомогою вогневого впливу нашої артилерії", - говорить експерт.

Він зазначив, що на човнах багато не навозиш. І, наприклад, для перевезення "Уралу" з повним БК необхідний важкий плаваючий транспортер. Плюс швидкість перевезення не більше 10 кілометрів за годину, плюс течія, яка зносить постійно.

"Тож у російської армії будуть великі проблеми, якщо ми закриємо цю можливість для перекидання забезпечення військ, логістики з лівого берега на правий за допомогою плавзасобів... Я порівняв навіть це зі знущанням з військ - ось так от по чайній ложці переправляти бензовози, машини з боєприпасами та інші засоби, необхідні для життєдіяльності військ", - підсумував Жданов.

Дивіться відео 57:45-1:01: 25

Нагадаємо, українська армія в ніч на 27 липня завдала точкових ударів по Антонівському мосту, розташованому біля захопленого окупантами Херсона. Міст був пошкоджений, і противник втратив транспорт і логістичні шляхи. 

Пізніше стало відомо, що вороги просто накривають плитами пошкоджені ділянки мосту.

Вас також можуть зацікавити новини: