Станіслав Кривошеєв теж отримав тяжке поранення / фото facebook.com/Ukrmilitarymedic

Україні доведеться докласти чимало зусиль, аби інтегрувати назад у мирне життя солдатів, які пройшли через війну. Про це розповів головний сержант роти у 47-й бригаді ЗСУ Станіслав Кривошеєв в інтерв’ю "Українській правді".  

За його словами, зараз є проблема у тому, аби використати у військовій службі бійців, які отримали тяжкі поранення і проходять тривале одужання.

"Їх неможливо комісувати, але і повноцінно вести бойові дії вони також через свої фізичні можливості вже не здатні. Це, грубо кажучи, обмежено придатні і люди, які "зависли в повітрі". (...) Я розумію, що людина на протезі не побіжить на штурм. Але вона може виконувати якісь інші функції: діловода, бухгалтера", – каже боєць.

Відео дня

Він зауважив, що це важливо зокрема і для мотивації бійців – не лише самих поранених, але й решти, адже вони бачать ставлення армії до поранених. 

Окремою проблемою, на думку Кривошеєва, буде реінтеграція в суспільство солдатів, які повернуться з окопів у мирні міста. 

"З війни повернуться люди вже з новим досвідом. Не хочу казати, що з поламаними долями, але вже не такі, якими були до цього. І суспільству доведеться зробити дуже багато кроків для того, щоб військовим було комфортно серед них", – зазначив він.

Війна в Україні: останні новини

Як писав УНІАН, на Харківщині оголосили примусову евакуацію дітей з двох громад. З Куп’янського району вивезуть 161 дитину із, як мінімум, одним з батьків.

Також ми розповідали, що окупанти хочуть відбити Роботинський виступ. Росіяни хочуть з "іміджевих" причин ліквідувати наочні здобутки українського літнього контрнаступу.

Вас також можуть зацікавити новини: