Унаслідок удару РФ по селу Гроза загинуло багато членів однієї родини / калаж з фото facebook.com/irina.tsaryuk та УНІАН

Під ударом росіян опинилося село Гроза, яке знаходиться у Куп'янському районі Харківської області, унаслідок чого загинули десятки осіб. Зокрема, жертвою ворога став син полеглого воїна, поминки якого проходили під час атаки, й багато його родичів.

У населеному пункті проходили поминки Андрія Козира, які організував його син Денис, поділилася волонтер Ірина Царюк у Facebook. Активіста повідомила, що унаслідок ворожої атаки загинули Денис і його дружина. Крім того, жертвами російського удару стали теща Дениса і його бабуся, дідусь та дружина.

Волонтер додала, що Денис разом з батьком до початку повномасштабної війни знаходилися у Польщі, а коли РФ вдерлася на нашу землю - приїхали у Львів та пішли у військкомат. Батька й сина відправили на навчання, а потім у складні різних груп перекинули у Попасну.

Відео дня

"Після трьох днів бойових дій батько отримав смертельне поранення в шию. Андрія Козира поховали на військовому кладовищі на Дніпропетровщині. Його ж син Денис продовжував захищати Україну на передовій. У червні ж звільнився з армії за станом здоров'я", - зазначила волонтер.

Денис після демобілізації переїхав у село Гроза, і там одружився. "...нещодавно вирішив ексгумувати тіло батька, аби перепоховати його на Харківщині. 5 жовтня це було зроблено", - підкреслила Царюк.

На сторінці групи "Їх УБИЛА росія" йдеться, що загиблу дружину Дениса звуть Ніна, і їй 14 жовтня мав виповнитися 21 рік.

Унаслідок удару РФ по селу Гроза загинуло молоде подружжя / фото facebook.com/russiakills.in.ua

"Навчалась та працювала лаборантом у Харківській гуманітарно-педагогічній академії. Разом з коханим чоловіком вона вчора була на перепохованні його батька… Рідні, друзів колеги висловлюють свої співчуття та просять підтримати її сестричку Аліну…", - зазначається у повідомленні.

Унаслідок удару росіян по селу Гроза загинула молода дружина сина полеглого воїна / фото facebook.com/russiakills.in.ua

Гроза Харківської області опинилося під ударов російських окупантів - що треба знати

Ворог 5 жовтня вдарив по населеному пункту - під ракетним ударом опинилося кафе та магазин, які знаходилися в одній будівлі. Саме під час ворожої повітряної атаки у кафе й поруч перебували близько 60 людей, які прийшли, щоб вшанувати пам'ять полеглого воїна. Загинули десятки осіб, є постраждалі, які перебувають у критичному стані.

Станом на 6 число відомо про загибель 52 осіб. У російського диктатора Володимира Путіна вже цинічно висловилися про удар РФ - стверджують, що нібито "цивільних не атакують".

Вас також можуть зацікавити новини: