Херсон знову під українським прапором /фото /t.me/jurnko

Росія при виході з Херсона зберегла своє угруповання, допустивши мінімальні втрати, заявив військовий експерт Олег Жданов. Він також стверджує, що Херсон був звільнений не воєнним, а політичним шляхом.

Як він розповів у своєму YouTube-каналі, посилаючись на дані британської розвідки, РФ вивела за три тижні, з 22 жовтня по 10 листопада, всі необхідні війська з мінімальними втратами особового складу.

"Я вже сказав, які преференції отримала за це Російська Федерація. Що це було? Дуже важко сказати. Але з точки зору військової тут військового практично нічого немає. Тут виключно політичне розв'язання цього питання", - упевнений Жданов.

При цьому військовий експерт каже, що йому невідомо, хто і на якому рівні вирішував це питання. "Це ми дізнаємося з вами набагато пізніше, можливо, після закінчення війни. А можливо, і не дізнаємося ніколи", - зазначив він. 

Жданов каже, що тут два варіанти: або шукати відповідь на це запитання, або просто сприймати все, як є. 

"Подія була неординарна і невійськова, це моя особиста думка. Це була політична подія, політичний крок, політичний жест... Жодних боїв, жодної битви за Херсон не відбулося", - говорить експерт про відхід російської армії з міста і правобережжя Херсонської області. 

Ситуація у Херсонській області

9 листопада в Міноборони РФ заявили, що путінські військові залишають Херсон і правобережжя області. Українська влада сприйняла цю інформацію з обережністю.

А вже 11 листопада 2022 року українські військові зайшли в Херсон. Увечері того ж дня президент України Володимир Зеленський підтвердив інформацію, що місто знову під українським прапором.

Станом на 12 листопада військовослужбовці ЗСУ вже встановили контроль над 60 населеними пунктами у Херсонській області.

З початку тижня на правому березі Дніпра деокуповано 179 населених пунктів.

Вас також можуть зацікавити новини: