Іранський дрон-камікадзе Shahed-136 / фото mil.in.ua

Іранські дрони-камікадзе, які РФ почала запускати з території Білорусі, можуть долетіти до Києва.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю УНІАН.

Він засумнівався в заявленій Іраном дальності польотів дронів на 2 тисячі кілометрів через кількість палива. Жданов згадав нічну атаку дронами Білої Церкви.

"Географічно Біла Церква південніше Києва, тобто вони його просто пролетіли. Там досить велике військове містечко, тому вона могла стати ціллю, або може бути вони спеціально показали, що в змозі пролітати повз Київ. Не факт, що наступного разу вони не спробують завернути в бік Києва", - сказав експерт.

Жданов спрогнозував, як може відповісти наше ППО.

"Перший удар у них виходить раптовим і частину цих дронів ми пропускаємо. Думаю, другий вогневий наліт вже ППО буде працювати і Білій Церкві, і в інших містах", - додав експерт.

Жданов розповів, що Російська Федерація зараз починає потихеньку посилювати свою присутність у Республіці Білорусь.

"З ракетами у РФ напружена ситуація. Якщо раніше вони завдавали ракетних ударів, то сьогодні... Дивіться, в акваторії Чорного моря зараз перебуває близько п'яти носіїв ракет "Калібр". Залп може становити до 32 ракет. Але залпу немає, навіть одиночних пострілів немає і основні удари завдаються за допомогою перепрошитих ракет комплексу С-300 класу "земля - ​​земля". За даними нашої розвідки, десь до 300 дронів вони отримали. Три рейси було помічено з Тегерана у "Внуково", Москву. Військово-транспортний Іл-76 ЗС РФ... Ці 300 дронів вони зараз і намагаються розподілити", - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, вночі 5 жовтня російські окупанти атакували Білу Церкву Київської області дронами-камікадзе.

Відомо, що Збройні Сили України знищили 6 з 12 дронів-камікадзе.

За словами голови Київської обласної Військової адміністрації Олексія Кулеби, зафіксовано шість влучень. Постраждала одна людина і пошкоджена інфраструктура міста.

У середині серпня стало відомо, що Іран продав Росії тисячу своїх безпілотників.

Останнім часом російські окупанти майже щодня атакують Одеську і Миколаївську області дронами-камікадзе.