Жданов сказав, навіщо Україні полонені окупанти / скріншот

Якщо російське угруповання, яке зараз перебуває в окупованому Херсоні, здасться в повному складі в полон, воно поповнить обмінний фонд. У майбутньому це дозволить звільнити з російського полону українських захисників.

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

"Це кардинально змінить ситуацію на лінії фронту, якщо угруповання здасться в полон. Ніякого шоку для нас не буде. Тут відразу буде Червоний Хрест, представники слідчих органів наших країн-партнерів, які допоможуть провести оперативно-слідчі дії, задокументувати всі злочини. Далі, швидше за все, буде обмін на наших хлопців. По мірі виявлення військовослужбовців, які скоювали злочини, вони будуть віддані суду міжнародного військового трибуналу. Ніякого внутрішнього самосуду не буде", - запевнив експерт.

Відео дня

За словами Жданова, щодо тих росіян, які не скоювали злочинів, буде прийнято рішення про передачу їх на батьківщину.

"Саме це і є метою ліквідації угруповання на правому березі Дніпра. Це третя частина фронту. Якщо ми третю частину фронту таким чином ліквідуємо, то далі вся оборона російських військ посиплеться. Особливо там, де стоять регулярні частини. Для РФ це буде повний крах", - вважає Жданов.

Раніше військовий експерт Олександр Мусієнко констатував, що російські окупанти на правобережній Херсонщині опинилися в пастці.