Сирський приїхав на фронт до військових / фото прес-служба Сухопутных войск

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський вручив держані нагороди оборонцям Бахмута.

Відео з бійцями Сирський опублікував у своєму Telegram-каналі. За його словами, він вручив захисникам "хрести" та нову відзнаку Сухопутних військ, яка "вперше вручається за звитягу, за доблесть, мужність і героїзм".

"Цугцванг у шахах - це ситуація, коли будь-який хід гравця веде до погіршення його становища. Робимо все, щоб ворог опинився в такій ситуації на цій війні. Сили оборони працюють. Пишаємось кожним воїном та командиром. Слава Україні!" - Написав він.

Оборона Бахмута

Як повідомили аналітики ISW, українські захисники активізували контрнаступальні дії на одній з ліній оборони українського міста Бахмут, яке є головною метою армії РФ на сході України. Там Кремль вже "поховав" щонайменше 30 тисяч російських солдатів.

Президент Володимир Зеленський розповів, що було вирішено не відходити з Бахмута, а посилити там оборону. РІшення було підтримано на засіданні одноголосно.

Президент висловив побоювання, що армія загарбників може спробувати окупувати всю Донецьку область, якщо українські захисники підуть з Бахмута. 

Вас також можуть зацікавити новини: