ЗСУ звільнили Лиман / фото УНІАН, Арсен Петров

Звільнення міста Лиман Донецької області – це значуща подія, і Сполучені Штати Америки дуже натхнені тим, що зараз роблять Збройні сили України.

Таку заяву зробив міністр оборони США Ллойд Остін під час прес-конференції у Гонолулу..

"Лиман служив росіянам лінією постачання, і вони використовували ці маршрути, щоб перекидати людей та матеріали на південь і на захід. А без цих маршрутів буде складніше. Так що перед росіянами постає свого роду дилема", – заявив він.

Глава Пентагону також прокоментував побоювання, що прогрес ЗСУ на полі бою посилить можливу ескалацію війни, включаючи потенційне застосування Росією ядерної зброї:

"Що це означає з точки зору потенційної ескалації, я не буду спекулювати на цьому. Але для поля бою це означає, що українці продовжують прогресувати та продовжують створювати проблеми для росіян, які їм доведеться вирішувати. І знову ж таки, нас усіх має надихнути те, що ми бачимо".

Звільнення лиману: що відомо

Як відомо, звільнення Лиману відкриває ворота для звільнення всього українського Донбасу.

Вранці 1 жовтня у ЗСУ заявили, що біля оточеного українськими військовими міста Лиман з-під окупації звільнено 5 населених пунктів.

Пізніше стало відомо, що українські військовослужбовці зайшли у Лиман Донецької області.

Президент України Володимир Зеленський 2 жовтня офіційно оголосив, що Лиман повністю зачищений від російських окупантів.