Петро Порошенко / REUTERS

Президент України Петро Порошенко заявив, що Збройні сили наступного року отримають 6 тис. мінометів, снайперської зброї, ЗРК, понад тисячу БТРів та БМП, десятки літаків та малі броньовані артилерійські катери, десантні катери і засоби радіолокації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час засідання Ради національної безпеки та оборони України.

«Ще одне рішення порядку денного – це є державне оборонне замовлення на 2019 рік», - сказав Порошенко.

Відео дня

За його словами, за підсумками виконання держоборонзамовлення у 2018 році до ЗСУ поставлено майже 3 тис. зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів.

Читайте такожУкраїна в наступному році почне випробування крилатих ракет "Нептун"

Порошенко зазначив, що в наступному році для Сухопутних військ заплановано закупити 6 тис. зразків озброєння: міномети, переносні ЗРК, снайперську зброю, антиснайперські комплекси та боєприпаси до неї, приціли нічного бачення та тепловізори, гранатомети, артилерійські постріли, ракети, а також більше тисячі бронетранспортерів, БМП, бронеавтомобілів, санітарних машин тощо.

Президент запевнив, що Повітряні сили отримають десятки модернізованих літаків, вертольотів та безпілотних авіаційних комплексів.

«Для флоту буде закладений ракетний катер «Лань», закуплені малі броньовані артилерійські катери, десантні катери та засоби радіолокації», - сказав глава держави.

Крім того, Порошенко повідомив, що Збройні сили отримають до 10 тис. одиниць сучасних засобів зв’язку, десятки зразків засобів радіоелектронної боротьби, топографічної техніки.

«Це - основні параметри оборонного замовлення, і суспільство має про це знати», - резюмував президент.