Приціл SSR400 оснащений двома камерами в передній частині / фото sensight.com

Ізраїльська компанія Sensight представила електронний приціл SSR400 для цивільної довгоствольної стрілецької зброї.

Як пише N+1 з посиланням на Military.com, приціл оснащений невеликим екраном, тачскріном і має вбудований балістичний калькулятор для розрахунку траєкторії польоту кулі. Продажі пристрою планується почати навесні цього року за ціною близько однієї тисячі доларів.

Читайте також«Укроборонпром» визначив ТОП-5 розробок вітчизняного ВПК за 2018 рік (фото)

Відео дня

Приціл SSR400 оснащений двома камерами в передній частині, одна з яких призначена для роботи в умовах гарного освітлення, а інша - в умовах сутінків. Зображення з камер виводиться на невеликий вертикальний приціл, де на нього накладається прицільна марка та інформація про кратність використовуваного збільшення.

Приціл має можливість змінювати кратність збільшення від 1,3 до 20. Пристрій також оснащений горизонтальним тачскріном, за допомогою якого можна змінювати яскравість підсвічування і кратність збільшення. На тачскрін також виводяться кнопки управління відеозаписом або фотографуванням. SSR400 може вести відеозапис з частотою 60 кадрів в секунду з роздільною здатністю 1080p.

Електронний приціл оснащений гіроскопом, дані з якого використовуються при роботі вбудованого балістичного калькулятора. З його допомогою можна, вказавши дальність до цілі, розрахувати траєкторію польоту кулі. Після розрахунку положення прицільної марки на екрані буде скориговано. Калькулятор поки може вести розрахунок для патронів калібрів .308 Winchester, .300 Winchester Magnum і .338 Lapua Magnum.

Приціл має можливість змінювати кратність збільшення від 1,3 до 20 / фото sensight.com

У пристрій також вбудований GPS-модуль, координати з якого можуть записуватися в пам'ять при фотографуванні або в режимі відеозапису. Приціл можна підключити до вашого комп'ютера або смартфону за допомогою Wi-Fi. Крім того, пристрій оснащений USB-портом для підключення до комп'ютера і оновлення прошивки.

Раніше УНІАН повідомляв, що міністерство оборони Ізраїлю оголосило про намір замовити підприємствам оборонно-промислового комплексу розробку бойових лазерних установок, які можна було б використовувати для захисту об'єктів від некерованих ракет і мінометних хв.