Бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ цього року зі "Стугни" знищили 5 одиниць ворожої техніки на Донбасі  / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко заявляє, що бійці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Сухопутних військ ЗСУ з початку року з вітчизняного протитанкового ракетного комплексу "Стугна" знищили 5 одиниць озброєння та військової техніки ворога на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час засідання Ради регіонального розвитку Закарпатської області.

Читайте такожЗСУ прийняли на озброєння «Вільху» та розпочали переозброєння підрозділів на ПТРК «Стугна-П» та «Корсар»

Відео дня

"Ми не плануємо нападати ні на кого, жоден клаптик чужої землі нам не потрібен, але за свою землю ми будемо битися", - запевнив президент.

За його словами, Україна вже має армію, яка "здатна повертати український суверенітет".

"Я пишаюся частинами української армії, у тому числі і тими, які розташовані та дислоковані на Прикарпатті – це 114-та бригада тактичної авіації, льотчики якої здійснили більше 100 бойових вильотів з метою виконання широкого кола завдань", - заявив президент.

Також Порошенко відзначив 10-ту окрему гірсько-штурмову бригаду, яка воювала під Мар’їнкою, Попасною, Золотим, командує нею Герой України Василь Зубанич. Він додав, що тепер особовий склад бригади виконує бойове завдання на сході та лідирує у знищенні ворожої військові техніки.

"З початку року за допомогою вітчизняного протитанкового ракетного комплексу "Стугна" бригадою знищено 5 одиниць озброєння та військової техніки ворога, який в порушення Мінських домовленостей відкривав вогонь у нашому напрямку", - наголосив Порошенко.