Протитанковий комплекс "Стугна" українського виробництва повністю змінив ситуацію на фронті. Зроблена в Україні ракета дуже ефективна, але разом з тим і дуже дорога, йдеться в сюжеті випуску ТСН.

Читайте такожПорошенко вручивши військовим сертифікати на українські ПТРК "Стугна-П" та "Корсар"

Вартість ракети можна порівняти з вартістю однокімнатної квартири. Установка веде ракету за допомогою лазерного променя. Б'є на п'ять кілометрів. Її зробили в Україні ще до війни. Проте масовий випуск почали тільки після втрати Дебальцевого. До недавнього часу "Стугну" на фронті не показували журналістам. Але тепер все змінилося. На Луганщині протягом декількох днів українські ракети вражають чотири загрозливі цілі: укріплений бункер і військову техніку.

“Це класна реклама ВПК. Чотири пуски і чотири попадання. Сто відсотків попадання. Як в аптеці", - говорить офіцер ООС В'ячеслав Скоряк.

Четвірку стрільців нагороджує начальник генштабу - просто на передовій. Бійці кажуть, що ця нагорода скоріше для розробників "Стугни". Вона схожа на штучний інтелект, який сам все робить за стрілка. Для якого головне завдання - після пострілу вчасно піти з лінії вогню.