Після модернізації у винищувачів знизиться радіолокаційна помітність / фото wikipedia.org

Компанія Boeing отримала трирічний контракт вартістю $4 мільярди на модернізацію винищувачів-бомбардувальників F/A-18 Super Hornet Block II, які використовуються ВМС США.

Читайте такожBoeing представила бойовий безпілотник зі штучним інтелектом (відео)

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву компанії Boeing.

Відео дня

"Трирічний контракт на 78 одиниць F/A-18 відіграватиме дуже важливу роль у модернізації флоту ВМС США, - наголошується в заяві компанії. - Укладена угода принесе користь як для ВМС країни, так і для Boeing, оскільки дозволить скласти плани обом сторонам на кілька років вперед".

При цьому ВМС вдасться заощадити щонайменше $395 мільйонів завдяки довгостроковому плануванню.

Згідно з умовами контракту, Boeing модернізує F/A-18 відповідно до специфікацій Block III. В результаті у літаків збільшиться дальність польоту, знизиться радіолокаційна помітність, що також винищувачі-бомбардувальники отримають покращену авіоніку та досконаліші комунікаційні системи. При цьому ресурс F/A-18 збільшать з 6 тисяч до 10 тисяч льотних годин.

Перша версія палубного винищувача-бомбардувальника F/A-18 Hornet була розроблена компанією McDonnell Douglas в 1970-х роках. Вдосконалена модифікація літака F/A-18 Super Hornet - з'явилася в кінці 1990-х. На даний час одно- та двомісні винищувачі-бомбардувальники виробляються компанією Boeing.