Ілюстрація / REUTERS

Україна планує імпортувати з Туреччини охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв’язку.

Як повідомляє прес-служба концерну «Укроборонпром», контракти про постачання товарів військового призначення для потреб Збройних сил України та інших силових підрозділів були підписані між державним госпрозрахунковим зовнішньоторговельним підприємством "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", і турецькою компанією Aselsan.

Контракти були укладені у другий день міжнародної виставки IDEF‘19, що проходить у Стамбулі. Підписання угод між українською і турецькою компаніями відбулося за участі голови Savunma Sanayii Başkanı – президентської адміністрації оборонної промисловості Ізмаїла Деміра.

Відео дня

"Українська сторона планує імпортувати охолоджувальні тепловізори для встановлення на системи керованого протитанкового озброєння, а також отримає чергові партії засобів захищеного радіозв’язку УКХ-діапазону", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУкраїна постачатиме до Туреччини керовані ракети "Конус"

В "Укроборонпромі" наголошують, що підписані контракти є черговим етапом розвитку взаємовідносин з Aselsan. Турецька компанія ще з 2017 року є основним постачальником засобів зв’язку УКХ-діапазону для Збройних сил України, а "Спецтехноекспорт" виконує низку експортних поставок військової продукції українського виробництва для Aselsan.

У 2018 році підприємства уклали перший в історії України офсетний контракт, який передбачає низку компенсацій при закупівлі турецьких засобів зв’язку. Відтак, окрім зустрічної торгівлі, при якій Aselsan закуповує продукцію та послуги українського ОПК, турецька сторона передає Україні технологію криптування радіозв’язку, систему управління боєм і створює сервісний центр в Україні для обслуговування систем військового радіозв’язку.

Як повідомляв УНІАН, у перший день міжнародної оборонної виставки IDEF 2019 "Спецтехноекспорт" парафував контракт з турецькою державною корпорацією Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu на постачання в Туреччину 120-міліметрових ствольних керованих ракет "Конус", що розроблені та виробляються на держпідприємстві "Луч".