Росія хоче перетворити звичайні квадрокоптери на зброю / Flickr/Simon Jardine

Росія збирається забезпечити своїх солдатів невеликими безпілотниками, які зможуть скидати бомби. Спеціальні квадрокоптери з вибуховими пристроями розроблені на основі досвіду терористів «Ісламської держави» у Сирії. Вони теж використовували побутові дрони для того, щоб скидати бомби.

«Це дуже тактичний апарат. Ми говоримо про невеликий безпілотний літальний пристрій з невеликим радіусом», - пояснив Business Insider дослідник CAN Corporation і науковий співробітник з дослідження Росії в American Foreign Policy Council Семюел Бендетт.

«Загалом, вони вірогідно будуть здатні скинути кілька гранат чи бомб», - додав він.

Відео дня

Читайте такожBloomberg: Оборонпром Росії загруз в боргах і задихається через мілітаризм Путіна

На даний момент не існує таких невеликих безпілотників, здатних нести зброю. Але російська газета «Известия» процитувала джерело в Міністерстві оборони РФ, яке запевнило, що взяття на озброєння таких апаратів «неминуче». У свою чергу, Бендетт допустив, що це цілком вірогідно, зважаючи на те, що перетворити такі невеликі літальні апарати на ударні досить нескладно.

«Я б сказав, це може статися відносно швидко», - сказав експерт.

Видання нагадує, США були однією з перших країн, які почали використовувати безпілотні апарати у військових цілях. Деякі американські ударні безпілотники навіть більші, ніж літаки, і несуть на борту сенсори розвідки й ракети. Приміром, розмах крил MQ-9 Reaper навіть більший, ніж у винищувача F-16. Тим часом, ніхто не розглядав невеликі безпілотники як зброю, поки терористи «Ісламської держави» не почали використовувати їх у боях.

Читайте такожНа тлі Су-57: з'явився знімок нового російського ударного безпілотника

«Раптом ІДІЛ зробив поворот на 180 градусів і перетворив ці дуже прості пристрої на смертельну зброю», - сказав Бендетт.

За його словами, служби безпеки Росії вже використовують невеликі безпілотники для різних цілей. Однак, до цього часу вони не несли на борту зброю.