Основним носієм ПЧКР повинні стати кораблі / Вікіпедія

Військово-морський флот Росії отримає сучасну протичовнову керовану ракету (ПЧКР), яку вже охрестили «матрьошкою».

Про це «Вестям» повідомили джерела у ВМФ.

Читайте такожСША почали розробку нових ракетних систем

Відео дня

Ракета дозволяє знищувати підводні човни на відстані в десятки кілометрів від бойових кораблів. Принцип роботи «матрьошки» такий: патрульний літак або вертоліт знаходить субмарину і в режимі реального часу видає цілевказування, після чого з корабля в заданий район запускають керовану ракету, яка знищує об'єкт.

Сама система нагадує матрьошку, адже в головній частині ракети знаходиться малогабаритна торпеда. Потрапивши в заданий район, вона відокремлюється від носія, після чого самостійно знаходить і вражає субмарину.

«Сучасні протичовнові ракети мають два основні плюси - велику дальність і високу ефективність. Гарантія знищення ворожого підводного човна цим видом зброї перевищує 90%», - розповів колишній начальник головного штабу ВМФ РФ адмірал Валентин Селіванов.

При розробці нової ракети використовувалися останні технічні досягнення. Підготовка до пострілу займає лічені секунди. Основним носієм ПЧКР повинні стати кораблі.

Як повідомляв УНІАН, "Невське" проектно-конструкторське бюро показало на Міжнародному військово-морському салоні-2019 у Санкт-Петербурзі проект перспективного авіаносця "Ламантин".