Новий тип російської військової техніки на Донбасі / vitalykuzmin.net

На Донбасі зафіксували новий тип російської військової техніки, який має цікаві характеристики живучості екіпажу на випадок ядерного удару й використовується при наступі.

Про це повідомили волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm.

"7 серпня 2019 року був опублікований черговий звіт СММ ОБСЄ, який містить інформацію, що надійшла за станом на 6 серпня 2019 року. У звіті сказано, що БПЛА СММ дальнього радіусу дії виявив 1 інженерну машину розгородження (ІМР-3) і 14 БМП-1 біля н. п. Круглик (65 км до південного заходу від Луганська)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Волонтери нагадали, що в 2017 році на сайті ТРК «Звезда» вийшла стаття, в якій сказано, що ІМР-3 — це російський «термінатор», якому нібито немає рівних при наступі й екіпаж машини захищений навіть у випадку техногенної катастрофи.

ІМР-3 надійшла на озброєння ЗС РФ у 1999 році. Серійне виробництво було організовано на ВАТ «НПК «Уралвагонзавод» ( Нижній Тагіл). ІМР-3 створена на базі танка Т-90, призначена для забезпечення просування військ й виконання інженерних робіт у зонах з високим рівнем радіоактивного зараження місцевості.

Читайте такожВатажок "ДНР" придумавши план, щоб не повторити долю Захарченка

Машина має ножовий колійний мінний трал з електромагнітною приставкою, що дає можливість ІМР-3 самостійно долати мінні поля з протигусеничними або протиднищевими мінами, оснащеними контактними або неконтактними магнітними детонаторами.

Дистанційна керована зенітно-кулеметна установка калібру 12,7 мм, змонтована на вежі, яка захищає екіпаж від нападу з повітря, веде боротьбу з легкоброньованими наземними цілями й живою силою супротивника. Також є термодимова апаратура для встановлення димової завіси.

Екіпаж, вузли й агрегати всередині машини захищає система, яка 6-разово послаблює проникаючу радіацію ядерного вибуху і 120-разово — гамма-випромінювання радіоактивно зараженої місцевості.

У систему життєзабезпечення екіпажу входять пристрої кип'ятіння води й розігрівання їжі, а також збирання та зберігання відходів життєдіяльності, що дозволяє виконувати бойові завдання, не виходячи з машини протягом трьох діб. Також машина має можливість самообкопування. Час самообкопування - 12-30 хвилин.

Раніше повідомлялося, що тіло українського воїна, загиблого напередодні на Світлодарській дузі, досі не вдалося евакуювати.