Іл-76МД оновлюють на заводі у Миколаєві / фото: Арміяinform

Збройні сили України невдовзі отримають оновлений військово-транспортний літак Іл-76МД. 

Про це повідомляє інформагентство Міноборони "АрміяInform".

Читайте такожЗ’явилось відео польоту крилатої ракети "Нептун"

Відео дня

Передача до Повітряних сил уже другого у цьому році технічно оновленого літака Іл-76МД триває на Державному підприємстві "Миколаївський авіаційний ремонтний завод "НАРП".

Зазначається, що на літаку встановлено додаткове обладнання для здійснення польотів міжнародними трасами та нову цифрову систему БУР (бортовий пристрій реєстрації параметрів польоту), що дає змогу підвищити якість аналізу польотної інформації.

За словами начальника відділу експлуатації Повітряних сил ЗСУ полковника Бориса Бондарчука, наявність цього обладнання на борту є надзвичайно важливим чинником для набуття військовими частинами необхідних бойових спроможностей, що нині формуються на основі принципів і підходів НАТО.

Також у командуванні Повітряних сил додали, що з кожним роком літаки військово-транспортної авіації все частіше залучають до заходів міжнародного співробітництва.

Як повідомляв УНІАН, Збройні сили України закуповують другу партію вітчизняних стволів до спареної 23-мм зенітної установки ЗУ-23-2, які нещодавно були допущені до експлуатації.