Ілюстрація / REUTERS

Управління перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) уклало контракт на $31,9 млн c американською компанією Lockheed Martin.

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії, передає РБК.

Мова йде про створення системи озброєння Operational Fires (OpFires) - інноваційну гіперзвукову ракету сухопутного базування з прискорювачем, яка буде здатна подолати сучасну систему протиповітряної оборони противника і швидко знищити цілі.

Відео дня

Читайте такожГіперзвукові ракети подвійного призначення загрожують безпеці світу - аналітики

Очікується, що образ ракети буде готовий у 2021 році. У тому ж році планується почати випробування компонентів та окремих систем, а роком пізніше розпочнуться комплексні льотні випробування ракети, сказано в повідомленні.

"Ракета OpFires має вирішальне значення для забезпечення армії США високо маневровим і швидким засобом реагування, здатним працювати з непередбачуваних позицій на землі для придушення ворожих загроз", - наводяться в повідомленні слова представника Lockheed Martin Хаді Мурада.

Раніше УНІАН повідомляв, що агентство протиракетної оборони (MDA) США уклало з трьома американськими компаніями - Lockheed Martin, Boeing і Raytheon - контракти на розробку проектів систем захисту від гіперзвукової зброї.