Білоруський солдат з ПТРК "Конкурс" на навчаннях / фото wikimedia.org

Російські війська на фронті почали отримувати зняті зі зберігання радянські ПТРК "Конкурс", які відомі низькою ефективністю і в цілому вже застаріли. Про це заявив військовий експерт Олександр Коваленко.

За словами експерта, ці протитанкові комплекси "не відрізнялися особливою надійністю" навіть в ті часи, коли вони були ще зовсім новенькими. Навіть в 1970-х роках на той момент ще "нові" і "сучасні" ракети цього комплексу мали масу дефектів, що давало невисокі гарантії успішного пострілу.

Коваленко зазначає, що тепер же ці ракети, полежавши кілька десятиліть в далеко не ідеальних умовах зберігання, повинні будуть протистояти сучасним танкам Leopard 2, Challenger 2 і M1 Abrams.

Відео дня

"Власне, дана обставина говорить про проблему із забезпеченням піхотних підрозділів РОВ сучасними ПТРК і наявності ПТКР до них. Фактично, відкат і деградація до рівня комплектації епохи Радянської Армії після Другої світової війни у РОВ все більш і більш виразні", – констатував експерт.

Дефіцит сучасних озброєнь в російській армії

На тлі астрономічних втрат російської армії у війні проти України агресор почав відчувати помітний дефіцит сучасних озброєнь. Відповіддю на проблему стала відправка на фронт знятих зі зберігання і давно застарілих видів зброї і техніки.

Так, днями проект Oryx підтвердив перше знищення танка Т-62, який росіяни зняли зі зберігання, як могли модернізували, і відправили на фронт. Цей танк виробляли в СРСР з 1962 по 1975 рік, тобто 50-60 років тому.

Однак і це не найбільш кричущий приклад. Через гострий дефіцит низових засобів ППО росіяни почали монтувати корабельні зенітки на старі бронетранспортери. Отримані франкенштейни вже женуть на фронт цілими ешелонами.

Вас також можуть зацікавити новини: