У Японії широка номенклатура антидронових засобів / фото УНІАН (В'ячеслав Ратинський)

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначив, що вже кілька днів після саміту НАТО всі обговорюють передану Україні зброю і в основному обговорюють касетні боєприпаси, ракети SCALP, хтось про ATACMS, але нікому не цікаво, що Японія передасть обладнання з виявлення та протидії дронам.

"Між тим, боротьба з дронами окупантів дуже актуальна і це дуже болюче для сил оборони України питання. Нам і справді критично не вистачає необхідних для протидії російським дронам засобів. У свою чергу у Японії широка номенклатура таких засобів", - написаввін.

Експерт зазначив, що у відкритих джерелах поки немає конкретизованої інформації про те, що за засоби ми отримаємо.

Відео дня

"Але сам факт дуже важливий, адже перемога - це комплекс заходів і засобів. Комплексне застосування всіх засобів наближає перемогу і важливість дронобійки часом не менше ніж крилатої ракети", - додав він.

Військова допомога від Японії - деталі

Раніше прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив, що Японія надасть Україні систему виявлення безпілотних літальних апаратів в рамках своєї допомоги для боротьби з військової агресії Росії.

Іран навчився самостійно виготовляти деякі складні компоненти для виробництва дронів-камікадзе, тому ефект від західних санкцій проти Тегерана буде слабшим.

Вас також можуть зацікавити новини: