Коваленко оцінив прохідність танків типу Leopard 2, Challenger 2 та M1A1 Abrams / wikimedia.org

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко оцінив, чи здатні Західні танки типу Leopard 2, Challenger 2 та M1A1 Abrams, які Україна отримує в рамках військової допомоги з боку партнерів, пристосуватися до нашого грунту і не загрузнути на полі бою через велику вагу.

За його словами, зараз існує думка про те, що радянські танки типу Т-64 і наступні його модифікації "легше" та "краще" показують себе за критерієм прохідності в порівнянні з танками заходу. Коваленко у своєму Telegram "розбив" ці чутки. 

Військово-політичний оглядач пояснив, що попри те, що західні танки в середньому важать на 20 тонн більше, вони здатні тиснути на грунт не гірше за радянські танки.

Відео дня

"Розглянемо ходову західних танків. Якщо ви помітили, то вона практично у всіх представників західного бестіарію має опорних ковзанок 7х7. І, неймовірно, але це дозволяє в середньому 60-ти тонній машині тиснути на грунт на гірше за радянські танки!",- пише Коваленко.

Також на прохідність танків впливає міць двигуна. Вона у західних модифікацій на рівні 1500 л.с, що дозволяє машинам не тільки бути мобільнішими, але й розподіляти зусилля без надриву. 

"Але і це ще не все... Якщо комусь здається, що "тупі" міщани та "вічно п'яні" брити розробляли Leopard 2, Challenger 2 та M1A1 Abrams для їзди по автобанах, то він безпробудний ідіот. Німеччина це ліси та болота, болота та ліси. І, наприклад, концепція ходової "Лео" це враховувала", - зазначає військово-політичний оглядач.

Коваленко резюмував, що "Леопарди бруду не боятися", як і інші західні машини. Тому не варто переживати, що вони злякаються українського бездоріжжя: "Принаймні не більше, ніж його бояться російські/радянські танки, а можливо і зовсім - ні", - вказує він.

ЗСУ лякають армію РФ "танковими" манекенами

Нагадаємо, що в очікуванні додаткових поставок потужних танків Leopard 2, Challenger 2 та M1A1 Abrams, якими партнери України посилюють ЗСУ напередодні можливого контрнаступу, наші захисники примудряються залякувати ворога несправжніми танками.

За даними видання The Economist, ЗСУ використовують на полі бою надувні манекени танків, які викликають переляк у ворога на полі бою. Більш того, в арсеналі наших військ також безліч вдалих підробок на дрони, БПЛА, й навіть HIMARS, які також викликають паніку у росіян на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: