Західні танки надходять в Україну через багато місяців після обіцянок / фото wikimedia.org

Повільні темпи поставки західних танків в Україну викликані проблемами логістики запчастин при їх обслуговуванні та ремонті. Про це експерти по зброї розповіли CNN.

Видання зазначає, що танки, обіцяні західними країнами ще в січні, надходять в Україну тільки зараз. Деякі поставки ще тільки плануються. 

Одна з причин такої повільності - це необхідність підготувати екіпажі для цих танків. Але не менш важливий фактор - технічна підготовка самих танків.

Відео дня

"Наприклад, оскільки Abrams американського виробництва, у нього дуже довгий логістичний хвіст, що йде в США", — заявив сінгапурський експерт Дрю Томпсон.

Він зазначив, що Пентагон добре вирішує складні логістичні питання, "але ризик високий як для США, так і для України".

"Можливість підтримувати танки Leopard з європейської логістичної бази безумовно краще", - зазначає експерт.

Поставки західних танків в Україну - останні новини

Сьогодні міністр оборони Іспанії повідомила, що в Україну відправлено нову партію з 6 танків "Леопард". Машини відправили морем, ймовірно, до Польщі. Вже звідти вони надійдуть в Україну.

Тим часом терміни поставки американських "Абрамсів" залишаються не зовсім зрозумілими. Пентагон обіцяє розпочати навчання українських екіпажів тільки в травні. Враховуючи досвід освоєння "Леопардів", логічно припустити, що американські танки надійдуть в Україну лише під кінець літа, якщо не пізніше.

Вас також можуть зацікавити новини: