Опанувати Leopard - не такий швидкий процес, як хотілось би / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Михайло Жирохов оцінив, коли сучасні західні танки у великій кількості зможуть з’явитися на полі бою. За його словами, це непроста історія, адже таку техніку треба навчитися вміло використовувати.

В інтерв'ю "Обозревателю" він заявив, що крім підготовки екіпажів, потрібно буде достатньо багато часу, щоб вони відпрацювали бойове злагодження на полігонах.

Не можна одразу пустити ці танки в бій одразу, щоб російські окупанти їх одразу попалили. Охоплені вогнем Leopard, Challenger або Abrams не додадуть привабливості цій допомозі Україні в очах західної публіки, наголосив експерт.

Відео дня

"Так, західні танки будуть раніше, ніж винищувачі, але я не очікую їх на полях боїв раніше, ніж улітку цього року", - заявив Жирохов.

Він нагадав, що на "Рамштайні" було ухвалено рішення передати Україні танки Т-72. Передають Польща, США, Чехія, Нідерланди, тобто це буде миттєвим підсиленням ЗСУ, адже вони вміють управляти такою технікою.

Танки Leopard 2 для України

24 січня канцлер Німеччини Олаф Шольц після тривалих дискусій в німецькому уряді погодився на передачу Україні бойових танків Leopard, а також дозволив реекспорт техніки партнерам України.

Однією з перших країн, яка підтримала Київ у проханні поставити йому танки Leopard 2, стала Польща

15 лютого у Міністерстві оборони Польщі заявили про завершення комплектації батальйону німецьких танків Leopard 2 для України в рамках так званої "танкової коаліції".

Військовий експерт Олександр Коваленко заявляв, що загальна кількість західних танків для Збройних сил України може досягти 300 одиниць.

Вас також можуть зацікавити новини: