Україні поки вирішили не надавати F-16 / фото REUTERS

На черговій зустрічі у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про надання Україні винищувачів F-16. Військовий експерт Михайло Жирохов пояснив, чому так сталося.

В інтерв'ю "Обозревателю" він заявив, що формат "Рамштайну" не передбачає одразу публічне озвучування всіх ухвалених рішень. На їхню реалізацію можуть йти місяці.

"Щодо авіації – якщо й вирішили щось передавати Україні, то ми побачимо це не раніше ніж наприкінці поточного року чи на початку наступного", - сказав Жирохов.

Відео дня

Він пояснив, що спочатку потрібно створити для такої авіації відповідну інфраструктуру - це базування, підготовка льотного і – головне – технічного складу.

"Адже літак – це навіть не танк. Підготовити його до вильоту, а потім його обслуговувати – це дуже складна процедура", - підсумував військовий експерт.

Бойові літаки для України 

На початку лютого під час виступу перед парламентарями Британії Зеленський закликав Захід надати Україні бойові літаки.

14 лютого генсек НАТО Йєнс Столтенберг наголосив, що надання Україні літаків не є нагальним питанням.

За результатами останнього "Рамштайну" міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що не може поки що оголосити, що Україна отримає бойові літаки, у тому числі американські винищувачі F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: