Олег Катков розповів, з чого росіяни збирають нові дрони, які були помічені в Україні / фото НГУ

Російські окупанти почали використовувати для атак по Україні нові примітивно зібрані дрони. Такі безпілотники можна сконструювати навіть в гуртку авіамоделювання, каже військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков.

"Вкотре було повідомлення про знищення невстановленого типу ворожого БПЛА. Є фото знищеного дрона з двигуном, який можна придбати на AliExpress – це бензиновий двигун для авіамоделей. Такий дрон можна зібрати у будь-якому гуртку авіамоделювання. Можна говорити про використання ворогом примітивно зібраних, з мінімальними витратами дронів", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він додав, що вперше такі безпілотники були вперше використані російською армією ще в червні. Вони виробляються з фанери, а для паливного бака окупанти використовують пластикову пляшку. 

Відео дня

"Ці БПЛА можуть нести кілька кілограмів корисного навантаження. Вони не мають захищених каналів управління. Тобто є максимальна економія на всьому. Ці дрони ворог використовує, щоб "шахеди" застосовувати більш ефективно й виснажити нашу ППО", – резюмував Катков.

Нові дрони окупантів: що кажуть експерти

Під час чергової атаки РФ по Україні в ніч на 22 жовтня було знищено 2 безпілотники невизначеного типу, повідомили в Повітряних силах ЗСУ. Згодом речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що йдеться про дрони кустарного виробництва, які виготовляють буквально з палок. 

Експерти видання Defense Express кажуть, що ці "фанерні" дрони можуть становити реальну проблему для української ППО. Примітно, що вони оснащені цивільними фотоапаратами, тому очевидно, що росіяни можуть використовувати їх і для розвідки. Ці дешеві дрони є доволі ефективними для фіксації місць розташування українських засобів ППО. 

Вас також можуть зацікавити новини: