Олег Жданов розповів, як вдалося відстояти українське небо / фото УНІАН

На самому початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в Москві з упевненістю почали заявляти, що знищили українську ППО. Але час показав, що це далеко не так.

Тому військовий експерт Олег Жданов розповів, скільки ж насправді українських засобів протиповітряної оборони було знищено в перші дні широкомасштабного терору РФ.

"Що стосується нашої системи ППО, то Путін відмовився від ось цього масованого ракетного обстрілу України протягом півтора місяця. Путін віддав перевагу одразу вторгненню разом з ракетно-бомбовими ударами", - говорить експерт. 

За його словами, перший ракетно-бомбовий удар повинен був бути масованим і повинен був тривати кілька годин, поетапно знищуючи наші системи ППО і авіацію. Та Путін такий варіант відкинув.

Жданов нагадав, РФ частину цілей все-таки придушила, українська система ППО зазнала втрат, менше 30%. Тому Україна швидко змогла почати збивати російські літаки.

"Ми швидко зібрали в купу все, що залишилося. Відновили систему управління ППО країни і почали нарощувати свої зусилля. Потім отримали посилення у вигляді комплексів С-300, і ще посилення від партнерів", - додав військовий експерт.

Він звернув увагу на той факт, що на сьогодні ЗСУ ефективно знищують російські ракети.

"А зараз, якщо нам дадуть системи ПРО, то відповідно небо ми закриємо", - підсумував Жданов. 

Раніше Олег Жданов розповідав, що Україна незабаром отримає системи протиповітряної оборони NASAMS. За словами військового експерта, саме удари РФ по житлових об'єктах і загибель цивільного населення дало поштовх тому, що нам їх нададуть.

Вас також можуть зацікавити новини: