Танк PT - 91 Twardy / фото 2 Brygada Zmechanizowana Legionów im. Marszałka Józefa Piłsudskiego

Нове озброєння для України. Цього разу наша країна очікує на поставки з Польщі. Йдеться про танки РТ-91 Twardy.

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, це - основний бойовий танк армії Польщі. Він не створювався з нуля, він розроблявся в 90-х роках, це - модернізація радянських танків Т-72 із заміною систем ремоторизації і посиленням бронювання.

"Він досить таки конкурентноздатний з російськими танками. Має кращі характеристики щодо запасу ходу, щодо озброєння. Тобто досить таки хороша ефективна бойова машина, яка стане в пригоді ЗСУ", - говорить керівник Центру військово-політичних досліджень Олександр Мусієнко.

З метою посилення бронювання було розроблено власний динамічний захист, він покликаний підвищити стійкість машини проти кумулятивних боєприпасів. Характерною особливістю цього захисту є вкрай щільна установка елементів майже без зазорів.

Була оновлена й система управління вогнем шляхом установки власної розробки драва, яка передбачала заміну прицілу з установкою. Спочатку - приладу нічного бачення, а потім - і тепловізора у навідника. У систему включений лазерний далекомір з балістичним обчислювачем. Таке оновлення системи в рази підняло точність ведення вогню, а також значно спростило наведення. Танк отримав можливість вести бойові дії вночі.

"Польща передала Україні або в процесі передачі практично всіх запасів танків, які перебували у неї на озброєнні. Натомість вона отримає американські "Абрамси"... Що стосується поставок бронетехніки, то Польща посідає позиції лідера", - говорить Мусієнко.

Раніше повідомлялося, що Україна незабаром отримає системи протиповітряної оборони NASAMS. За словами військового експерта Олега Жданова, саме удари РФ по житлових об'єктах і загибель цивільного населення дало поштовх тому, що нам їх нададуть.

Вас також можуть зацікавити новини: