Експерти розкрили особливості чеської штурмової гвинтівки CZ BREN 2, яку вироблятимуть в Україні / скріншот

Чехія схвалила для української держави лінію виробництва гвинтівок CZ BREN 2 - це штурмова зброя.

Виробництво в Україні сучасного західного стрілецького озброєння є вкрай важливим, оскільки нашій державі потрібно використовувати його, а не зброю російського "Калашникова", пише Defense Express.

"Серед зразків західного озброєння, яке планується до виробництва в Україні, з'явився й зразок стрілецького озброєння, що вкрай важливо в умовах потреби переходу з "Калашникова" на західні сучасні штурмові гвинтівки", - йдеться у матеріалі.

Відео дня

Експерти зазначили, що локалізація виробництва зброї на нашій території - це питання виживання, можливості зробити максимальною потужність армії України.

"Саме тому пропозиція Чехії відносно локалізації CZ BREN 2 більш ніж цікава. Особливо враховуючи те, що знайти власну альтернативу західному стрілецькому озброєнню Україна об'єктивно навряд зможе. Бо ані відповідної конструкторської школи, ані масового виробництва в Україні стрілецького озброєння не було", - зазначається у матеріалі.

Перша версія CZ BREN з'явилася у 2009 році. Згодом зброю суттєво переробили, і вона отримала назву CZ BREN 2. Ця штурмова гвинтівка стала відчутно легшою - на 0,5 кг й, зокрема, було спрощено її розбір.

Особливістю всіх версій цієї зброї є те, що вона створювалася як модульна - тобто, змінивши ствол і вкладку шахти магазина можна перейти з набоїв 7,62×39 мм на 5,56×45 мм і навпаки.

Варто зазначити, що не лише Чехія вирішила озброїти цією гвинтівкою свою армію, а й Угорщина.

Важливі новини про озброєння - зараз це варто знати

30 вересня стало відомо, що Чехія дозволила Україні виробляти свої штурмові гвинтівки CZ BREN 2. Це озброєння в локальній версії називатиметься "Січ". За даними ЗМІ, ймовірно, наші воїни на фронті вже використовують CZ BREN 2.

Наприкінці вересня президент Володимир Зеленський повідомив про те, що було створено Альянс оборонних індустрій. До цього Альянсу  можуть долучитися компанії, які готові "разом з Україною будувати новий арсенал вільного світу". За даними Міністерства закордонних справ України, до Альянсу оборонних індустрій вже долучилися 38 компаній з 19 держав світу.

Вас також можуть зацікавити новини: