Су-57 - найновіший російський винищувач / фото Міноборони РФ

З початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія жодного разу не застосовувала свій новітній винищувач Су-57, оскільки боїться зганьбитися з ним. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов. 

За його словами, Су-57 є тим же Су-35, але в новому корпусі. Вся внутрішня начинка залишилася колишньою.

"Росія боїться, що якщо він сюди прилетить і ми його завалимо, то це буде ганьба на всю Іванівську. У плані того, що "найбільш суперсучасний" літак, який не дотягує до четвертого покоління, а вони його називають мало не літаком шостого-п'ятого покоління. Їм буде ганебно, що його зіб'ють", – вважає Жданов.

Також експерт зазначив, що самих Су-57 у росіян дуже небагато – "неповний десяток".

"Вони мовчать навіть, що один літак розбили при перегонці з Комсомольська-на-Амурі в європейську частину РФ", – говорить Жданов.

Ситуація з озброєнням в російській армії

З початку вторгнення в Україну Росія втратила вже понад 3,5 тисяч танків, 6,8 тисяч бронемашин, майже 600 літаків і вертольотів різних типів. Такі втрати не можна порівняти із жодним воєнним конфліктом, в якому брала участь Росія або СРСР після Другої світової війни.

В таких умовах виробництво нової зброї в РФ категорично не встигає за втратами, тому російська влада вирішила зняти зі зберігання і відправити на фронт стару техніку. Найчастіше мова йде про сильно застарілі зразки, такі як 60-річні танки Т-62.

Одночасно росіяни намагаються конструювати абсолютно абсурдні бойові машини, поєднуючи непристосовані один для одного компоненти. Так, нещодавно почали серійно встановлювати корабельні гармати на легкі бронетранспортери МТ-ЛБ.

Вас також можуть зацікавити новини: