Звичайні дрони наближають перемогу України / фото DJI

Цю війну вже охрестили "війною дронів". Від серйозних "камікадзе" до найпростіших квадрокоптерів, оснащених боєприпасами, - все це застосовується на фронті й українськими військами.

Як йдеться в сюжеті ТСН, на Харківщині підрозділ аеророзвідки "кришить" і піхоту, й техніку окупантів за допомогою звичайних квадрокоптерів Mavic. Наскільки вони ефективні і як дошкуляють ворогу, дізналися журналісти.

Бійці розповідають, що через туманну погоду дронам "Мавікам" доводиться літати дуже низько, щоб щось "розгледіти". Так вони стають помітнішими для ворога, тож один коптер росіяни вже прострелили, але він прилетів назад.

Є ще одна гарна опція таких квадрокоптерів: вони не лише бачать ворога на великій відстані, але й доставляють неприємні подарунки окупантам просто в їхні окопи - до дрона прикріплюють боєприпас. 

У цій великій війні малі квадрокоптери стали максимально ефективними, бо дроном можна ближче підлетіти й прицільно влучити, а сам пілот у відносній безпеці. Крім того, "Мавік" все "бачить" і в темряві. 

Волонтери передали захисникам дрони "Каратель"

Волонтери назбирали 7 мільйонів гривень та закупили 4 комплекси безпілотників. Три "Панішери" вже вдало виконують завдання на знищення ворогів.

Такий безпілотник (його ще називають "Каратель") летить низько, щоб його не побачили "очі" ворожої ППО, утім заряд може на собі нести значно більший, ніж інші безпілотники. 

Вас також можуть зацікавити новини: