Сьогодні міністри оборони здійснили оцінювання прогресу Альянсу щодо цих заходів / ілюстрація REUTERS

Країни-члени Організації Північноатлантичного договору (НАТО) посилюють системи колективної протиракетної і протиповітряної оборони у відповідь на збільшення ядерних арсеналів Російської Федерації.

Про це генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг сказав у Брюсселі під час онлайн прес-конференції в рамках дводенного засідання міністрів оборони країн-членів НАТО.

"Сьогодні ми також розглянули збільшення російських арсеналів ядерних ракет. Цей виклик є серйозним, і збільшуються його масштаби та складність. Країни-члени вже узгодили всебічний комплекс політичних і воєнних заходів реагування", - заявив Столтенберг.

Відео дня

Читайте такожУ НАТО кажуть, що змушені тримати посилену присутність на сході Європи через дії РФ в Криму

Сьогодні міністри оборони здійснили оцінювання прогресу Альянсу щодо цих заходів.

"Союзники отримують нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, в тому числі зенітні ракетні комплекси «Петріот» і SAMP/T. Ми також зміцнюємо наші сучасні звичайні види озброєнь. Країни-члени інвестують у ці нові платформи, в тому числі у винищувачі п'ятого покоління", - додав Столтенберг.

Окремо він наголосив, що одночасно країни-члени Альянсу повноцінно віддані контролю над озброєннями та політиці роззброєння.

Україна і НАТО: новини