За словами Джона Кірбі, пріоритетом для України нині є засоби протиповітряної оборони / Колаж УНІАН, скріншот, фото Вікіпедія

Пріоритетом для України у протистоянні з російськими окупантами нині є засоби протиповітряної оборони. Про це під час брифінгу сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, інформує Європейська правда.

Він, зокрема, дав відповідь на питання, чи розглядають у США можливість відправки в Україну ще однієї батареї Patriot.

"Коли ми надішлемо додаткові засоби і зможемо розповісти про це, ми обов'язково дамо вам знати", - сказав Кірбі.

Відео дня

Також він підкреслив, що схвалений днями пакет військової допомоги Україні від США містить критично важливі для Києва засоби.

"Але очевидно, що протиповітряна оборона залишатиметься пріоритетом для українців. І якщо ми зможемо зробити свій внесок у цю протиповітряну оборону за допомогою різних засобів дальнього, середнього і ближнього радіуса дії – ми зробимо це", – додав представник Білого дому.

Допомога США Україні

24 квітня президент США Джо Байден підтримав мільярдну допомогу Україні, ухвалену Конгресом. Як сказав глава Білого дому, ця допомога є також "інвестуванням у власну безпеку США", оскільки коли "наші союзники стануть більш безпечними і сильнішими, ми будемо сильнішими".

Байден підкреслив, що шлях цього закону на його стіл був нелегким, документ мав опинитися там раніше, "але все-таки він надійшов, і у той момент коли це потрібно".

Вас також можуть зацікавити новини:

Литва передала Україні бойовий літак: що про нього відомо (фото)

У ЗСУ висловилися про наслідки збиття Ту-22М3 для Росії: де "притихла" авіація ворога

У ЗСУ попередили, що загрожує Україні з боку РФ до прибуття F-16