Ілюстрація / REUTERS

Заплановані на 18 березня президентські вибори в Російській Федерації відбудуться без участі спостерігачів від Європейського парламенту.

Про це у середу, 7 березня, заявили співголови групи Європарламенту з підтримки демократії Девід Макаллістер (David McAllister) та Лінда Макаван, повідомляється на сайті Європарламенту, повідомляє DW.

Так само не буде спостерігачів від Європарламенту на президентських виборах в Азербайджані, йдеться у повідомленні. "Європарламент не спостерігатиме за цим електоральним процесом і як наслідок не коментуватиме ні цей процес, ані результати, які будуть оголошені після того", - зазначається на сайті Європарламенту.

Відео дня

Читайте такожТрамп на рік продовжив санкції проти Росії через її агресію в Україні

Жоден окремий євродепутат не отримав мандата спостерігати чи коментувати електоральні процеси від імені Європарламенту. Водночас, якщо окремі євродепутати таки вирішать спостерігати за виборами, то вони робитимуть це за власною ініціативою, і жодні їхні заяви або дії не будуть пов'язані з Європарламентом.

Пропозиції офіційних російських організацій деяким міжнародним спостерігачам покрити витрати на подорож та проживання суперечать етичним принципам спостереження за виборами, - наголошується у повідомленні.