Дональд Трамп / REUTERS

Радники президента США з національної безпеки рекомендували Дональду Трампу не вітати Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах в Росії.

Як пише газета The Washington Post, 20 березня перед телефонною розмовою американського і російського лідерів Трампу були видані інформаційні матеріали, на яких великими літерами було написано «Не вітати», передає Meduza.

Читайте такожДетектор брехні підтвердив правдивість заяв порноакторки про секс із Трампом

Відео дня

Трамп чи то не помітив цю ремарку, чи то проігнорував її, зазначає Російська служба Бі-бі-сі. За даними Washington Post, радники Трампа просили підняти у розмові з Путіним тему про отруєння в Британії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля. Однак він зробив рівно навпаки - привітав Путіна і не обговорив справу Скрипаля.

20 березня прес-служба Кремля повідомила, що Дональд Трамп мав телефонну розмову з Володимиром Путіним і привітав його з перемогою на президентських виборах". Серед іншого сторони обговорили ситуацію навколо Сирії, України і КНДР. Тема про отруєння Скрипалів у ході бесіди не розглядалася, заявляв прес-секретар президента Дмитро Пєсков.

"Ми дуже добре поговорили, і, думаю, ми зустрінемося в не далекому майбутньому, щоб обговорити гонку озброєнь, яка виходить з-під контролю", - заявив Трамп.

Як повідомляв УНІАН, бесіда Трампа з Путіним викликала критику в США. Зокрема, сенатор Джон Маккейн назвав привітання Трампа образою для росіян, яким було відмовлено в праві голосувати на вільних і чесних виборах».

Представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт, у свою чергу, заявила, що дзвінок Трампа носив протокольний характер.

Білий дім раніше був проти привітань. У понеділок, 20 березня, перемогу Путіна коментував прес-секретар американського президента Хоган Гідлі. Він сказав журналістам, що перемога Путіна не стала для Вашингтона сюрпризом, а телефонний дзвінок в Кремль не був запланований.