Ілюстрація REUTERS

Ізраїль не має наміру проводити незалежне розслідування сутичок між палестинськими демонстрантами та ізраїльськими військовими в секторі Газа.

Читайте такожПрезидент Туреччини назвав Ізраїль країною терору

Про це заявив ізраїльський міністр оборони Авігдор Ліберман, повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

"Жодної комісії з розслідування не буде", - зазначив він і додав, що планів співпрацювати з подібними структурами у нього також немає.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш і верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини вимагали розібратися в тому, що сталося в секторі Газа.

Зазначається, що в результаті зіткнень з ізраїльськими військовими 30 березня було вбито щонайменше 17 палестинців, понад 1400 отримали поранення. Це найбільша кількість жертв з 2014 року, коли ізраїльські військові провели в секторі Газа операцію під кодовою назвою "Непорушна скеля".

За повідомленням палестинських ЗМІ, на багатоденну акцію протесту "Великий день повернення" 30 березня вийшли близько 20 тисяч палестинців. Марш був покликаний привернути увагу до долі палестинців, що живуть на правах біженців в інших країнах.