Віллоу 14 років був вірним супутником королеви / Кадр з відео ТСН

У Віндзорському замку приспали останнього вельш-коргі Віллоу королеви Великобританії Єлизавети II. На момент смерті собаці було 14 років. Тварину поховали на території замку.

Як передає РБК, собака хворіла на рак, і Єлизавета II вирішила приспати тварину, щоб припинити муки Віллоу. Джерела в замку розповіли британським журналістам, що королева була дуже засмучена.

Читайте такожМеган Маркл заради принца Гаррі змінить релігію - ЗМІ

Відео дня

Кілька днів тому стан коргі різко погіршився. Вдень 15 квітня було прийнято рішення зателефонувати ветеринару.

У Єлизавети II було більше 30 собак цієї породи. Віллоу належав до 14-го покоління коргі, що веде рід від собаки по кличці Сьюзан, яку королева отримала від батьків у подарунок на 18-річчя. Сьюзан була нащадком першого королівського коргі Дуки, який з'явився у королівської сім'ї в 1933 році.

На сьогоднішній день у Єлизавети II залишилося дві собаки - помісі коргі і такси Вулкан і Кенді. У минулому році вона також погодилася прийняти коргі по кличці Шепіт після смерті його власника, мисливського інспектора.

У 2015 році дресирувальник королівських собак розповів журналістам, що Єлизавета II вирішила не брати нових собак, щоб у разі її смерті вони не сумували за нею.

Як повідомляв УНІАН, у березні Єлизавета II офіційно схвалила шлюб принца Гаррі та актриси Меган Маркл.