Ілюстрація / REUTERS

Чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про свою перемогу на дострокових виборах, які відбулися у неділю, хоча підрахунок голосів ще триває.

Як передає Європейська правда, про це він заявив під час звернення до народу по національному телебаченню.

Читайте такожЕрдоган пообіцяв допомогу Україні у звільненні заручників і політв'язнів з РФ

Відео дня

"Згідно з неофіційними результатами, наш народ довірив мені роль президента країни, а парламентську більшість "Народному альянсу", - сказав він.

Сайт Центральної виборчої комісії не працює з моменту початку підрахунку голосів. За інформацією користувачів соцмереж, сайт недоступний як в Туреччині, так і за кордоном - зокрема, в Україні та Німеччині.

Підрахунок голосів досі триває, але результати доступні лише на сайті державного інформагентства Anadolu та телеканалу ТRТ.

За інформацією державних турецьких ЗМІ, пораховано 96,72% бюлетенів, і Ердоган набрав 52,65% голосів, а це означає, що другого туру президентських виборів не буде. Ердоган переміг у 64 провінціях з 81.

Його найближчий суперник лідер опозиційної Республіканської народної партії Мухаррем Індже отримав 30,75% голосів (виграв у 8 провінціях).

В адміністрації президента Туреччини вже заявили, що Ердогана з перемогою привітали президент Азербайджану, а також прем'єри Угорщини та Албанії.

Як повідомляв УНІАН, опозиція в Туреччині заявила про порушення на парламентських і президентських виборах.