В ротонді Капітолію штату Арізона в місті Фінікс пройшла перша меморіальна служба, присвячена померлому сенаторові Джону Маккейну.

Відео дня

Про це повідомляє AP.

"Члени Національної гвардії Арізони внесли труну в ротонду штату. Кімната була прикрашена прапорами США і Арізони. Дружина Джона Маккейна Сінді притиснулася обличчям до гробу чоловіка. Також деякі з його дітей плакали", - йдеться в повідомленні.

Під час служби губернатор Дуг Дуче згадував сенатора Маккейна, як і міжнародно відомого діяча, а також найбільшу фігуру в історії Арізони.

Читайте такожМаккейн розкритикував Трампа в своєму прощальному посланні - NBC

Пізніше, у другій половині дня, ротонда була відкрита для всіх бажаючих віддати останню честь сенатору. Як тільки завершилася служба, біля будівлі зібралася черга з більше сотні людей.

У четвер у Фініксі пройде відкрита для публіки церемонія пам'яті з ходою через усе місто. У п'ятницю труну з тілом Маккейна виставлять в Капітолії у Вашингтоні після ще однієї церемонії, присвяченій досягненням сенатора. У суботу також пройде панахида в Національному соборі Вашингтона, де виступлять, в числі інших, екс-президенти Барак Обама і Джордж Буш-молодший.

Сенатор Джон Маккейн помер 25 серпня після тривалої боротьби з раком. Він був відомий як герой війни, критик авторитарних режимів і впливовий друг України.