REUTERS

Про це заявила постійний представник США при ООН Саманта Пауер. США проголосували проти документа, пише РИА Новости.

"На жаль, незважаючи на те, щоб відображати сподівання і устремління як палестинців, так і ізраїльтян, текст цього проекту відображає стурбованість тільки однієї сторони. Він неврівноважений", - сказала Пауер на засіданні.

Вона відзначила "неконструктивні крайні терміни, які не враховують ізраїльську законну стурбованість у зв'язку з безпекою". За її словами, документ не пройшов достатнього обговорення в РБ. "Проект резолюції був поставлений на голосування без обговорення і без належного розгляду її між членами Ради Безпеки", - сказала постпред США.

Відео дня

Читайте такожСША застосували право вето щодо резолюції про незалежність Палестини

"Резолюція створює живлення для подальшого розколу, а не для об'єднання", - сказала дипломат.

Пауер запевнила, що США прихильні до досягнення миру для палестинців і ізраїльтян. "Ми проголосували проти не тому, що ми не враховуємо щоденну загрозу і страждання палестинців і ізраїльтян. Але ми знаємо, що ці труднощі не припиняться і загрози не зникнуть доти, поки сторони не досягнуть всеосяжного врегулювання на основі переговорів", - підкреслила вона.

За документ щодо палестинської резолюції проголосували вісім членів РБ:  РФ, Аргентина, Чад, Чілі, Китай, Йорданія, Люксембург, Франція. США та Австралія проголосували проти. П'ять членів утрималися.