Тереза Мей / REUTERS

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, звертаючись з різдвяним посланням до британських військових, подякувала їм за «захист від вторгнення Росії» в територіальні води і повітряний простір країни.

Читайте такожБританська армія готує 3,5 тисяч військових на випадок виходу з ЄС без угоди

Зокрема, Мей подякувала військовослужбовцям за очищення вулиць Солсбері від слідів нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою були отруєні екс-співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, повідомляє телеканал Sky News. Мей зазначила, що військові були також задіяні «при захисті» британських «територіальних вод і повітряного простору від російського вторгнення» і в справі посилення «союзників у Східній Європі».

Відео дня

Британський прем'єр звернула увагу на зусилля міжнародної коаліції в боротьбі проти терористів «Ісламської держави». «З настанням нового року нас чекають нові виклики. Але я знаю, що ви продовжите протистояти їм, як робили це завжди. Зі сміливістю, рішучістю, стійкістю, винахідливістю», – сказала Мей.

Як повідомляв УНІАН, колишній офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка були отруєні в англійському місті Солсбері 4 березня. Подія спровокувала міжнародний скандал. Британська влада вважає, що отруєння організувала Росія.