Ілюстрація \ REUTERS

Традиційно напередодні Різдва королева Єлизавета II офіційно привітала жителів Великобританії з Різдвом Христовим.

Читайте також"Віра, сім'я і дружба": Єлизавета II виступила з різдвяною промовою (фото)

Офіційне фото і відео королеви Єлизавети II із записом щорічної святкової промови до громадян Великобританії з'явилися на сторінці королівської сім'ї в Facebook.

Відео дня

Виступ 92-річної королеви Єлизавети в переддень Різдва є дуже важливим для Великобританії та інших країн Співдружності, оскільки це єдине її публічне звернення до народу, яке вона написала особисто і нікому не давала редагувати.

Єлизавета II нагадала, що в 2018 році в королівській родині сталося багато нового. Її онук Гаррі одружився на Меган Маркл, яка відразу завагітніла, восени онука принцеса Євгенія вийшла заміж, у принца Вільяма народився третій син, принц Луї.

"Для моєї родини це був напружений рік, два весілля і два немовляти, і найближчим часом очікується ще одна дитина. Це допомагає бабусі бути при справі", - сказала королева.

У своєму посланні вона зазначила ті потрібні речі в житті, з яких вона набирається сил і натхнення: "Через численні зміни, які я бачила протягом багатьох років, віра, сім'я, дружба були не просто незмінними для мене, але й стали джерелом особистого комфорту і впевненості".

Також вона підкреслила, що важливо ставитися з розумінням до інших людей.

"Навіть при найглибших відмінностях, ставлення до іншої людини з повагою завжди є хорошим першим кроком на шляху до більшого розуміння", – сказала королева.

Вона також додала, що вірить у те, що послання Ісуса про мир на землі і добру волю до всіх ніколи не застаріє.