Ілюстрація / REUTERS

В уряді РФ заявили, що розширили санкції проти України після атаки на кораблі Військово-морських сил України в нейтральних водах Чорного моря.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це заявив перший віце-прем'єр-міністр фінансів Антон Силуанов.

«Потрапили під санкції українські парламентарії, потрапили під санкції українські олігархи - всі ті, хто займається сьогодні антиросійською риторикою. Ми вважаємо, що це адекватна реакція на ті обмеження, які запроваджуються щодо Росії. Власне, ми й далі так відповідатимемо», - додав він.

Відео дня

Читайте такожСША запровадили санкції проти 18 агентів розвідслужб та 4 організацій з Росії (список)

Він зазначив, що «російські заходи включають у себе обмеження, заморожування тих активів, які є в РФ у цих громадян України, а також заборону на розрахунки і заморожування рахунків у банках».

Як повідомляв УНІАН, 25 грудня уряд Росії оприлюднив доповнений антиукраїнський список санкцій, тепер у ньому 75 юридичних і 567 фізичних осіб.

Підписані постановою списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовуються спеціальні економічні заходи, розширено в цілому більш як на 200 осіб та організацій.

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер заявив, що в Європейському Союзі обговорять можливість запровадження санкцій проти Російської Федерації через агресію проти України в Керченській протоці.

За його словами, раніше запроваджені санкції проти Росії можна називати різним набором обмежувальних заходів або «кошиками».

Читайте такожЄвросоюз ще на півроку продовжив економічні санкції проти Росії

Довідка УНІАН. Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру «Яни Капу» і катерам «Бердянськ» і «Нікополь», які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили прицільний вогонь по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку. Окупанти захопили в полон 24 українських військовослужбовців, троє з них дістали поранення. Українців звинуватили в незаконному перетині кордону РФ (ч. 3 ст. 322 КК Росії, покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років). Всіх полонених було заарештовано так званим «судом» у Криму, після чого їх перевезли до московських СІЗО «Лефортово» і «Матроська тиша».