Демонстрації руху "жовтих жилетах" в Парижі / Pulse Ghana

Французький уряд повідомив про те, що рух "жовтих жилетів" отримує підтримку з-за кордону.

Про це заявив у середу, 9 січня, у Парижі прес-секретар кабінету міністрів Беньямін Гріво, пише DW.

За його словами, деякі демонстранти, які проявляють насильство, відносяться до табору ультралівих, інші - до табору ультраправих. "Тільки з того, що хтось одягнув жовтий жилет, не випливає, що він поділяє ті ж ідеї", - підкреслив Гриву.

Відео дня

Читайте такожВлада Франції заявила про план придушення несанкціонованих протестів

Прес-секретар уряду, зокрема, критично висловився з приводу висвітлення демонстрацій російським телеканалом "RT". "Відомо і схвалення (протестів, - Ред.) деякими інструментами пропаганди, які я не хочу називати ЗМІ, такими, як "Russia Today", - сказав він, зазначивши, що для деяких демонстрантів це, навпаки, "єдині вільні медіа".

Крім того, Гріво звернув увагу на те, що деякі члени уряду Італії відкрито висловили моральну підтримку протестувальникам-французам. У понеділок, 7 січня, член правопопулістського руху "5 зірок", що входить в правлячу коаліцію Італії, Луїджі ді Майо висловив солідарність з демонстрантами в жовтих жилетах. Їх партнер в уряді - права партія "Ліга", членом якої є голова МВС Маттео Сальвіні, - засудила прояви насильства, однак у цілому підтримала протести.