Лукашенко прокоментував чутки про об'єднання з РФ  / фото president.gov.by

Розмови про об'єднання Білорусі з Росією дурні й притягнуті за вуха, каже Олександр Лукашенко.

Про це президент Білорусі заявив на нараді про соціально-економічний розвиток країни в 2019 році й підходів до подальшого розвитку інтеграційних напрямів, передає БЕЛТА.

Читайте такожЧи зможе Росія поглинути Білорусь

Відео дня

"Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві, та й у росіян) йде розмов про об'єднання двох держав. Зараз з'явилося багато питань у зв'язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі. Я називаю ці питання дуже дурними, притягнутими за вуха для обговорення в нашому суспільстві", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі наголосив, що про об'єднання двох держав не може бути й мови. "Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні в порядку денному такого питання немає - про об'єднання", - запевняє він.

Лукашенко заявив, що союз Білорусі та Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі. "І це не тому що Лукашенко хоче, як це підноситься в Росії, а тому, що це фундаментальні принципи побудови будь-якого союзу. Немає рівноправної основи - немає союзу", - сказав білоруський лідер.

Раніше в Кремлі заявили, що про "возз'єднання" Росії та Республіки Білорусь не йдеться.