В ході передвиборної кампанії Трамп заперечував, що у нього є бізнес-інтереси в Росії / фото УНІАН

Президент США Дональд Трамп особисто дав своєму юристу Майклу Коену вказівку збрехати Конгресу США про проект будівництва хмарочоса в Москві.

Про це з посиланням на два анонімні джерела повідомляє BuzzFeed News.

За інформацією, отриманою виданням, президент нібито доручив Коену сказати конгресменам, що переговори по зведенню Trump Tower в російській столиці закінчилися на кілька місяців раніше, ніж це було насправді.

Відео дня

В ході передвиборної кампанії Трамп заперечував, що у нього є бізнес-інтереси в Росії, проте, як повідомляє видання, не менше 10 разів зустрічався з Коеном з приводу московського проекту і передавав інформацію про нього своїм дітям — Іванці Трамп і Дональду Трампу-молодшому.

Читайте такожТрампа і Путіна в Гельсінкі могли прослуховувати фіни - ЗМІ

Крім того, стверджує BuzzFeed, американський лідер доручив своєму юристу організувати його діловий візит до президента Росії Володимира Путіна — Трамп хотів обговорити з ним будівництво хмарочоса. Про те, що президент безпосередньо попросив збрехати про його зв'язки з Росією, Коен нібито розповів спеціальному прокурору Роберту Мюллеру, який працює над справою.

У розмові з CNN Ентоні Кормье, автор матеріалу, опублікованого на Buzzfeed News, зазначив, що документів, що підтверджують цю інформацію, журналісти не бачили — публікація заснована на словах джерел.

Перешкоджання правосуддю карається законом. Якщо буде доведено, що Коен брехав конгресу за дорученням Трампа, президенту загрожує імпічмент — так заявив CNN колишній генеральний прокурор США при Бараку Обамі Ерік Холдер.