З-за анексії Криму багато держав світу ввели санкції проти російської агресії / фото :D Flickr

Офіційний представник американської компанії Google повідомив Держдумі РФ, що при заходах з території Росії окупований Крим показується на інтернет-карті сервісу як регіон РФ.

Про це повідомляє "ТАСС". "На сьогоднішній день при заходах з території Росії Крим показується як російська територія. Крім того, з нами зв'язався офіційний представник компанії Google, який також офіційно підтвердив, що на території РФ Крим показується на картах компанії як російська територія. А за кордоном він показується як спірна територія", - заявив голова думського комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Леонід Левін.

Читайте такожОкупанти хочуть ввести штрафи за карти РФ без Криму

Відео дня

Раніше в Держдумі РФ хотіли запросити представника Google після того, як один з депутатів повідомив про нібито "неправильну" вказівку на карті приналежності окупованого Криму.

Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" щодо його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели ряд економічних санкцій проти РФ.