У Венесуелі масові протести / фото twitter.com/jguaido

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявляє про готовність виділити понад 20 млн доларів на гуманітарну допомогу для народу Венесуели.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Державного департаменту США.

"Сьогодні держсекретар Помпео оголосив, що Сполучені Штати готові надати понад 20 млн доларів гуманітарної допомоги народу Венесуели, оскільки вони насилу справляються з нестачею їжі та медичних засобів", - наголосили у відомстві.

Відео дня

Зазначається, що "інші згубні наслідки в їхній країні викликані політичною і економічною кризою, спричиненою незаконним режимом Мадуро".

"Національна асамблея Венесуели наголосила на потребі негайної міжнародної допомоги. У відповідь Сполучені Штати готові надати невідкладну допомогу на всі території цієї країни, аби допомогти задовольнити більшою мірою термінові гуманітарні потреби венесуельців, які потерпають від кризи", - підкреслюється у заяві.

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Путін не зможе ввести війська в Венесуелу

Також сказано, що США продовжують надавати сусіднім з Венесуелою країнам допомогу, оскільки на ці країни посилюється вплив кризи від правління Ніколаса Мадуро. Зокрема, з 2017 року США надали понад 140 млн доларів гуманітарної допомоги для підтримки сусідніх країн в цьому регіоні. Зазначається, що з 2014 року більше ніж три мільйони венесуельців покинули країну через репресії та хаос, і тепер вони змушені жити в сусідніх країнах.

"Ми закликаємо відповідні органи влади Венесуели негайно втілити критичні економічні і політичні реформи, необхідні для припинення гіперінфляції, дефіциту продовольства і корупції, які складають основу цієї кризи", - заявляють в Держдепартаменті США.

Як повідомлялося, 10 січня Ніколас Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін.

США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади в період, коли економічний хаос привів Венесуелу до гуманітарної кризи.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави.

Мадуро назвав це державним переворотом, організованим Вашингтоном, й оголосив про розрив дипломатичних відносин зі США.