Олег Дерипаска і вісім його активів були внесені в санкційний список 6 квітня 2018 року / фото УНІАН

США зняли санкції з компаній "Русал", EN+ та "Євросибенерго" російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Мінфіну Сполучених Штатів Америки.

У відомстві зазначили, що Дерипаска виконав умови угоди й перестав володіти контрольним пакетом акцій у цих трьох компаніях. Також, більшість у раді директорів компаній тепер належить незалежним директорам, у тому числі громадянам США і Євросоюзу, які не пов'язані з російським мільярдером.

Відео дня

Разом з тим, після зняття санкцій із зазначених компаній обмеження щодо самого Дерипаски будуть збережені.

Нагадаємо, про намір зняти введені в квітні санкції проти ключових компаній Дерипаски, в тому числі алюмінієвого гіганта "Русал", групи En+ і "Євросибенерго", Мінфін США оголосив 19 грудня минулого року.

Читайте такожУ Євросоюзі закликали Конгрес США скасувати санкції проти компанії російського олігарха (відео)

Олег Дерипаска і вісім його активів, включаючи компанію-виробника алюмінію "Русал", були внесені в санкційний список Мінфіну США 6 квітня 2018 року.

У тому ж місяці в Мінфіні США заявили, що готові зняти санкції з "Русала", якщо Дерипаска знизить свою частку в компанії нижче контрольної (частка Дерипаски в En+ становить 66,08%, через цю компанію він володіє 48,13% в "Русалі"). Крім того, компанія повинна була звернутися до OFAC із проханням про виключення з санкційних списків.

Згодом в En+ повідомили, що Дерипаска погодився знизити частку в En+ нижче 50%. Це йому запропонував зробити незалежний голова ради директорів En+ лорд Грегорі Баркер, говорилося в документах компанії.